Stalkers !

Sunday

YaALLAH , YaRabb ! ALHAMDULILLAH !!! :')





tadaaa !
atas ni , aku umumkan ni lah result aku !
haha ! aku tahu korang ta faham en ? hahaha ! aku faham sket2 jea .
oke ,, kat atas uh dye tulis 'pelajar2 yang mendapat keputusan MUMTAZ'
Alhamdulillah ,, hadiah , nikmat , rezeki terbesar dari ALLAH untukku . ALHAMDULILLAH !!! huu ~

oke , bawah sekali ade nama aku en ? hee :D

bernombor : 5543 .
Bernama : Wan Nur Amirah Binti Wan Mohd . (nama aku ta penuh , kesian abah aku tade name zamri dye =.='')
Kimia : mim (mumtaz) -----> excellent .
Fizik : Jim (jayyid) -----> good .
Botany : Jim Jim (jayyid jiddan) -----> very good .
Computer Science : mim (mumtaz) -----> excellent .
Zoology : Jim Jim (jayyid jiddan) -----> very good .
Creed and Ethics : mim (mumtaz) -----> excellent .
Al-Qur'an Kareem : mim (mumtaz) -----> excellent .
Fiqh as-Sunnah : mim (mumtaz) -----> excellent .
Dental Terminology and English : mim (mumtaz) -----> excellent .
Arabic Language (Nahu and Sarof) : mim (mumtaz) -----> excellent .
Arabic Language (Lughah and Adab) : Jim (jayyid) -----> good .


THATS ALL ;)
Alhamdulillah and Tahniah untuk diri sendiri .
:')


Salam .


Saturday

SelamatHariRayaMaafZahirDanBatin!





Hi Hi Hi ! hee :D
disini saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin !
Saya tahu awal sangat untuk ucapkan ,, tapi orang lain boley hantar kad raya awal2 , kenapa aku tak boley post ucap raya awal2 ? HAA ! HAHAHA !

dulu dulu , aku rajin gile laa hantar kad raya untuk member2 ku .
bersungguh sungguh aku mintak alamat rumah =.=''
*malu .
YEA SAYA MALU ! hahaha ! tapi tape , aku ikhlas buat semua uh .
orang nak kutuk aku , LANTAK lah . dosa masing2 tanggung . heee :D *ceramah skett :P

Sekarang ,, dunia dah maju beb ! pakai lappy jea , tersebar seluruh dunia . HAHHAA ! free pulak uh . free ?? Bil internet parents yang bayar . hee :D thanks abah . thanks umi !
and sekarang um tak payah susah2 nak pergi beli setem , nak kene pergi pos office . HUH ! leceh . sekarang , sambil2 korek hidung um boley hantar . HAHAHHAHA !! OPS ! saya tak buat oke . hee :D :D :D

Sebelum aku membebel merapu lagi banyak , better aku stop disini lah yea .
and tak lupe ,,

Maafkan saya kalau saya ade buat salah silap , semua TER TER uh , harap dimaafkan lah yea ? hee :D saya manusia biasa . manusia yang tak pernah sunyi daripada membuat kesalahan kesilapan kecuaian ketidakpandaian saya . hee :D segala nasihat teguran , segala makan minum , segala pertolongan pembantuan , segala ilmu bijak pandai , segala tentang kehidupan kite d dunia yang sementara ini ,, Saya , WAN NUR AMIRAH BINTI WAN MOHD ZAMRI ingin memohon agar kalian halalkan segala2 nya yea ? and maaf laa kalau saya tidak cukup baek untuk kalian . laen kali saya cuba jadik lebih baek oke ! insyaALLAH ^^


oke , raya elok2 yea . jgn maen mercun !! tgk org maen tape . HAHAHA !
makan nanti raya first uh elok2 . jangan gelojoh sangat . perut jangan bagi membuncit tibe2 . serious scary =.='' HAHHAHA !
n mintak lah ampun dari ibu bapa kite yang terchenta oke ? merekalah segala2nya . tanpa mereka , siapalah kite :')

Salam Aidilfitri .
Sekian :)

Friday

DahNakRayaDah!

yeayy !!
nak raya dah !!
bunga api dah dengar2 dah kat umah aku ni . haha !
tapi .....

BAJU RAYA AKU TAK SIAP LAGI !
O M G !!

macam mane aku nak raya kalau baju raya aku tak siap lagi :( amat amat sedih ! :(
kene kerahkan tukang jahit itu !!!!!!!!

ughh !!

Tuesday

HariRabuHariSayaTunggu.

yeayy ! hari ni dah hari selasa . so maknanya hari RABU esok ! heee :D
na tahu ada apa nan hari rabu ? hee :D
mne boley cakap ! wekkk ! :P
hanya saya dan dia yang tahu . ngeh3 !
sekarang hanya nak tggu mintak permission dari umi je ni . haish !
takut pulak nak mintak permission ni >.<
haish ! tak pe tak pe ! hee :D aku kaki bodek , pndai bodek ! hahaha ! ^^
dah laa kete kenari aku ta siap2 service lagi .
kene mintak permission ke-2 nan umi aku lagi .
permission nak pakai kete umi .
dah la kete umi besar :( takut gak arr nak bawak .
lagi lagi ITU KERETA UMI SAYA . huh ! kene bawak slow2 arh ! aku dah lah terbiasa nan bawak laju2 ,, sebab aku tak boley bawak slow2 . B O R I N G tahu ta ! >.<
umi ,, please lembut haty yea utk anak umi yang comel ini . HEE :D :D :D
haih !
aku kene prepare muka , suara , lenggang lenggok na bodek umi aku neyh !
CHAIYOK MYRA ! hahahha ! ^^
oke now , aku kene call sepupu aku a.k.a Wan Farina Syauqina Binti Wan Kamarul (eyh btol kea eyk nama penuh minah ni cmni ? ) heeee :D .
kenapa kene call ? SEBAB NAK KELUAR NAN DIA LAAA ! haha ~ nak temankan dia bukak puasa sekali . kesian sepupu kesayangan aku ,, keje bagai nak mati , bukak puasa tade berteman . haish ! tak pe tak pe ,, sabar yea . at least mg dah berpengalaman dan mengenal erti penat lelah bekerja . pahni mu jadik DOCTOR berjaya , haaa ! no time for rest ! huuuu ~ ;) sabar ! sayang mung , puu ;)

oke lah ! tu je na citer . hee :D
so , saya tak sabar menunggu esok . tapi biarlah berbaloi kan dengan penungguan satu penyeksaan ni yea . doakan aku biar haty umi lembut yea ! heeee :D
oke , bye semua .
c-yaa later ;)

Salam .

Monday

SekadarRenunganBersama.J O M B A C A !

✿ Wanita Cantik Itu ✿
✔ Dia melukis kekuatan melalui masalah .
✔ Dia tersenyum saat tertekan .
✔ Dia tertawa saat hati sedang menangis .
✔ Dia tabah saat dihina .
✔ Dia mempersona kerana memaafkan .
✔ Dia mengasihi tanpa balasan .
✔ Dan Dia bertambah kuat dalam doa dan pengharapan Ilahi .


Jika bertemu anak kecil, maka
ucapkanlah (dalam hatimu) :
"Anak ini belum bermaksiat
kepada Allah, sedangkan diriku
telah banyak bermaksiat
kepadaNya. Tentu anak ini jauh
lebih baik dariku"..


Nak jadi baik memang lambat. Nak membina memerlukan masa. Nak meruntuh sekelip mata. Teruskan bermujahadah untuk istiqamah. Tutup ruang-ruang untuk melakukan kemaksiatan. Isi kehidupan dengan kebaikan.


org2 yg berdusta adalah pengecut...yg cuba mengelak dr bhaya...tp mengelak dr bhaya itulah bhaya yg teramat besar...apa bila sampai suatu saat seseorang itu mampu mencapai gelaran munafik....berwaspadalah...^_^...


Aishah (May Allah be pleased with her) reported: When the last ten nights (of Ramadan) would begin, the Messenger of Allah (PBUH) would keep awake at night (for prayer and devotion), awaken his family and prepare himself to be more diligent in worship.
[Al-Bukhari and Muslim].


orang yang paling rugi adalah orang yang tak tahu menghargai pengorbanan orang laen,.....


Pemuda: Awak puasa?
Gadis: Yelah!
Pemuda: Kenapa awak puasa?
Gadis: Bodohnya awak.. kan ALLAH suruh puasa, saya puasa la!
Pemuda: Kenapa tak tutup aurat?
Gadis: Eh, suka hati saya la.. hak masing~masing!
Pemuda: Owh.. tp kan ALLAH yg suruh kita tutup aurat?

**renung~renungkanlah semua....ini bukan untuk mengaibkan sesapa...tp sekadar perkongsian buat renungan sek kito.


‎:| Islam is not about 'we're better than you'. Islam is about 'let me show you something that is better for you'. :) ♥



‎0 - likes - Oh god why am I even on this earth.
1 - 5 likes - I'm a lousy friend
6 - 10 likes - I'm average
11 - 15 likes - I'm friendly
16 - 20 likes - I'm nice
...20 - 30 likes - I'm awesome
30 - 50 likes - I'm a super duper cute person
50 likes - I'm a popular person



with each gift u share, u may heal and repair. with each choice that u make, u may help someone's day :D


Everytime you smile at someone, it is an action of love, a gift to that person, a beautiful thing. Let us always meet each other with smile, for the smile is the beginning of love :D


‎"Be thankful for what you have, you'll end up having more. If you concentrate on what you don't have, you will never ever have enough." Oprah Winfrey :)



Love grows by giving. The love we give away is the only love we keep. The only way to retain love is to give it away :D



sharing is caring , caring is so loving :)

bogopabogo paseo : missing you , i am missing you .




Neul ttokgateun haneure
Neul gateun haru
Geudega omneun-gotmalgoneun
Dallajin-ge omneunde

Nan utgoman sipeunde
Da ijeundeusi
Amuir-anin deut geuroke
Useumyo salgopeunde

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Meil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geude ireumman bureuneyo
Oneuldo
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/j/jung_yong_hwa/because_i_miss_you.html ]
Nan bonenjur-aratjyo
Da namgim-obsi
Anijyo anijyo nan ajik
Geudereul motbonetjyo

Geuriwo geuriwoso
Geudega geuriwoso
Neil nan honjasoman
Geudereul bureugo bullobwayo

Bogopa bogopaso
Geudega bogopaso
Ije nan seupgwanchorom
Geude ireumman bureuneyo
Oneuldo

Haruharuga jugeul gotman gateunde
Ottoke heyaheyo

Saranghe sarangheyo
Geudereul sarangheyo
Maljocha mot-hagoso
Geudereul geuroke bonenneyo

Mianhe mianheyo
Ne mari deullinayo
Dwineujeun ne gobegeul
Geuden deureul su isseulkkayo
Sarangheyo

Sunday

IsuIsuIsuIsuIsu-Basi.HAHA!

sepanjang perjalananku berblogwalking en (bapak keling ayat) , ada la dalam 2-3-4 blogger , aku baca entry nya pasal berTudung VS Tak berTudung .

haish ,, aku neyh tade laa sangat ilmu na berbahas pasal tudung ta bertudung en . yang aku tahu , dan yang pasti tak pakai tudung uh confirm2 masuk neraka . HAHAHA ! jap jap ! aku memang bukan tuhan . tp ye lah kan ,, HAHAHA ~
dan aku tak cakap yang pakai tudung ni semua nya baek2 . macam aku , Aku bukan budak yang baek , bukan budak yang alim , bukan budak yang warak .
Aku bukan budak yang betul . OPS ! mengata diri sendirik pulak aku neyh . haih ~
at least aku sedar kan ? yea , aku sedar , tp masih lagi ta berusaha untuk ke arah kebaikan . ntah bile laa aku na sedar ! H A I H ! >.<

oke ,, lupakan pasal aku , aku na citer serba sedikit pasal entry bloggers yang aku baca psl entry tudung ta bertudung neyh .
Satu , ade sorang kakak neyh , dia post kat fb ''korang igt yang pakai tudung ni confirm2 masuk syurga kea?'' amboiiiiiiii minah ! sedar sikit ko tu sape ! haih ! pastu ade yang comment dye , kaw2 ah , smpai 9887 orang like comment seorang hamba ALLAH ni . dia ckp cmni , '' yang pasti yang tak pkai tudung confirm2 masuk neraka '' HAHAHA ! bapak bengang ahh minah yg post uh . aduhh3 ~ actlly byk agy diorg berdebat , takkan aku na tulis semua kot . MALAS aku ! HAHAHA ~

next !
ni kat entry blogger yang ta pakai tudung jugak .
n aku agak respect nan dye .
dye kata , dye dah lama na pakai tudung . tp mula2 niat nya sbb dia tgk orang pakai shawl ni lawa lawa . amboii . kak ! shawl memang lawa lawa . lagi lagi sekarang trend pakai shawl macam macam en , memang laa akn tertarik haty nak try . tapi kak , salah niat tu . tu niat na pakai tudung sebab fashion ! haish !
then ....
tbe2 ntah mcm mne ntah (aku lupa script bhai !) hahahha ! dye betulkan niat dye blk . Alhamdulillah ! huu ;)


oke lah , mls lah aku na cakap bnde ni . aku bukan ustazah ! saje je na share . HAHAHAHAHA ! oke ,,
bye bye .

Salam .

Saturday

SeorangLelakiDalamBerjutaLelaki.

1. Lelaki akan bersungguh-sungguh melakukan sesuatu perkara untuk kekasihnya dengan rela hati bukan kerana terpaksa atau dipaksa.

2. elaki akan sentiasa ingin menghiburkan kekasih hatinya dan berubah menjadi orang yang suka berbual.

3. Lelaki akan kerap menasihati dan memberi pandangan kepada kekasihnya sebagai tanda dia menyayangi kekasihnya itu.

4. Kadangkala lelaki cuba menyekat kebebasan kekasihnya kerana wujudnya perasaan cemburu dan curiga.

5. Lelaki sentiasa berasa takut akan kehilangan kekasihnya.
Lelaki tidak menyukai sekiranya kekasih hatinya rapat atau berkawan dengan lelaki lain.

6. Apabila kekasihnya tidak memberi tumpuan sepenuhnya, lelaki akan mudah berasa cemburu dan sensitif.

7. Adakalanya lelaki bersikap seperti keanak-anakan kerana mahukan perhatian dan layanan daripada kekasihnya.

8. Lelaki akan berubah menjadi seorang yang rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa sahaja.

9. Lelaki mula pandai merajuk kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.
Lelaki akan mula berasa risau dan curiga apabila kekasihnya berjauhan darinya dalam tempoh yang lama.

10. Lelaki akan sentiasa memastikan keselamatan kekasihnya kerana dia lebih mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

11. Lelaki akan kerap bertanyakan sedalam mana cinta kekasihnya terhadap dirinya.
Lelaki tidak akan melayan perempuan lain jika tiada urusan penting.

12. Lelaki akan cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu.

13. Lelaki akan cuba membanggakan kekasihnya di depan kawan-kawan atau orang lain.
Apabila putus cinta, lelaki mudah berasa serik dan wujudnya rasa tidak percaya dengan cinta perempuan lain. Pada masa yang sama, dia mengharapkan kekasihnya kembali.

14. Lelaki menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup berkorban apa sahaja termasuk harta mahupun nyawa.

15. Lelaki tidak akan berlaku curang terhadap kekasihnya. Tetapi apabila mereka curang ini bermakna kasih sayang terhadap kekasihnya itu belum sepenuhnya.

16. Tidak semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya kerana seorang perempuan

150 Juta . SayaSukaLirikDia :)

Fynn Jamal- 150 Juta



Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..

SayaDahTukar!Yeay!!


yes !
dah berjaya tukar template blog saya yang baru !
tadaaaaa ! tengok tengok !!





hee :D saje jea amek mcm ni . na tnjuk laptop sekali . kah3 !!!
pagi2 dah berpenyakit koyalisation kn ? HAHAHAHA !
so , amacam ? cantek ta template baru saya ? haha !
biasa2 jea . semalam terniat na buat yang baru . tapi yang biasa2 jea . yang 'hot' nanti , COMING SOON ! oke ? hee :D tape kan kalau belajar lambat2 en ? at least berjaya kali ini . thanks to teacher syazana . dia laa yang ajar aku nan membe gedix aku sorang lagi nama wawa . ajar dalam skype beb ! haha ! sampai pukul 2.30 pagi haa buat bende ni ! adeyhhh =.='' agak penat otak laa . hmm ~ at least puas hati . tak pe lah . huu ~

oke lah ,, kalau na kutuk aku punye blog um tak pe . aku ta kesah .
ni blog aku , bukan blog kau . oke ! mind your own business . na kutuk orang agak2 laa beb , cermin diri sendiri dulu oke ? HAHAA ! *ceramah pagi .
hee :D
oke guys ! bye bye .

p/s : dah 10 mlm terakhir ramadhan . wahai malam lailatulqadar , aku rindu padamu :') ya ALLAH , aku rindu padaMU :'( Serious aku terasa macam menjauh dengan MU :'( ampunkan dosa dosa ku ya ALLAH :'( Alhamdulillah kau masih sayangkan aku ,, sehingga kini kau tak putus2 memberikan rezeki kepadaKU , aku bersyukur ya ALLAH . ampunkan dosaku ya ALLAH :') Ya ALLAH , Ya RABB !

Wednesday

KuehRayaOhRaya !


Kueh raya ?
ade suggestions ta untuk aku na buat kueh raya ape ?
Serious aku ade mood na buat kueh raya sekarang .
SEBAB AKU KEBORINGAN DOK KAT RUMAH !
ughhh !
and lagi2 nanti kereta nak pergi hantar untuk service .
kereta ade sedikit rosak . 3 hari pulak uh kereta kenari tade .
hmmmm ,, kebuntuan nak buat ape kat rumah nanti .
Any suggestion ? heee :D
so , aku plan lah na buat kueh raya en .
sebab bende ni quite F U N !
lagi lagi kalau hasil dariair tangan kite sendiri en ,, lagi la rasa puas haty . *uh un kalau kueh raya yang aku buat uh JADI ! kalau ta jadi ? nanges lah aku =.=''

Oke , meh aku nak cerita sikit pasal fav aku .
Seriously i'm in love with tart nenas . Selalu nye , kalau umi bawak balik tart nenas untuk dijadikan sample or memang saje saje umi belikan en , haha ! aku laa yang habiskan ! :D :D :D



tadaaa ! ni kueh tart nenas yang aku suka . lagi2 kalau nenas yang dia letak banyak2 , pergghh !! aku makan tepung2 yang 'mengelilingi' nenas dalam uh , then baru laa aku makan nenas uh ! perggh ! S E D A P beb buat cmtue ! hahaha ! ;)
hmm ,, kueh ni , aku minat je la . tapi aku ta reti na buat :( ottoke ? :(

lagi ?
kueh ape lg yea ?
hmmmmm ! ntah ! actlly aku tak makan kueh yang plek2 =.=''
Serious tak suka .
Makanan plek2 memang aku ta makan la . kureng !
al-maklumlah kan , aku minah melayu kelantan ! hHAHAA ~ makan makanan kampung2 je . Alhamdulillah ! ;)

hmm ,, dah lah ! ta tahu pulak nak cakap ape da .
Sebab otak aku dah pening fikir nak buat kueh ape . haish !
Doakan aku berjaya okeh ! hee :D
kalau na merasa , datang laa rumah !! HOHO ~
nanti kueh dah siap , aku promote oke !

oke , daaa :) salam .

CoupleJuices:)


heee :D
hari ini aku bahagia sangat ?
Kenapa ? *asyik soalan sama je kan ? HAHHA !
Sebab hari ini saya berjumpe dengan nya ,,
Sebab hari ini saya boley mengadap muka nya ,,
Sebab hari ini saya boley bercakap depan depan dengan nya ,,
Sebab hari ini saya bersama sama shopping dengan nya ,,
Sebab hari ini saya dengan nya berbuka puasa sama sama ,,
Sebab hari ini dia buat saya ketawa ,,
Sebab hari ini kerana nya , saya bahagia .

HEEEE :D
tadaaaa , ni juice kami .





sorang satu oke ! n air aku punye (ice lemon tea) AMAT MANIS GILAX !
ughhh !
Naim smpai cakap ,, haish ! Chicken Rice Shop ni nk buat bini aku kecing manis ko !
HAHAHHAAHAHAH !!
rilex oke sayang ;)

Aku makan Nasi Ayam . of course laa makan nasi ayam en . makan un tempat berayam =.='' hmm ,,
thanks awak kerana belanja saya makan lagi . sampai kering dompet awak . HEEE :D
laen kali saya belanja awk plk oke !
sebelum awk pergi dungun oke :( sobs3 ~ huuu ~
tape2 ,, nanti saya lawat awak kat dungun oke ! kak ANNE ! bawak saya !! hee :D

oke lah ! malas dah na tulis .
nak sambung tengok H E A R T S T R I N G plk . mls dah nak fikir hal orang lain . penat tahu ta ! ughh ! >.<

oke bye .
Salam :)

Tuesday

DiaSweetDiaComelDiaEnsem!

agak popular post aku pasal tajuk kat atas uh . HAHA !
kalau lah korang perasan en ,,
dulu aku ade post mcm ni ,,
Dia Sweet , Dia Comel , Dia Jambu , Dia kacak !
agak popular jugak ,, tapi ,,
time tuh time aku single .
so ramai yang bagi support kat aku , harap2 jumpe ape yang aku impikan en . hee :D
siap ramai agy haa tanya , SAPE , SAPE WEYH !
hahaa !
C'mon guys ! takkan laa aku nak bagitahu kat laman mukabuku uh .
malu laa . haish !
time uh , aku tak cakap pasal sape2 un .
saje je na tulis status macam tue .
nak bagi orang laen P A N A S skit ! hee :D

Sekarang ??
Wassup dude ! huu ^^
Sekarang al-maklumlah kan , dah berpunye ,
so aku guna balik status lama , tuka tuka sikit ,,
tadaaaaaa .....

Dia Sweet , Dia Comel , Dia Ensem - YEAH ! i found him ! :))

haaa ! panas ! panas ! panasss ! hahaha !
Serious aku ingat aku letak ''in a relationship with Mohamad Naim'' uh dah boley laa orang laen baca sebab aku tak hide un kan . dah boley laa orang lain tahu yang aku dah berpunye .
Tapi ! hmmm ~
semalam kat inbox , orang tanya , wah ! dah berpunye yea ? nan sape ? bile ?
hmmmm =.=''
then semalam lagi , kat skype ,, jumpe sape uh ? dah ade bf yea ?
hmmm =.=''
lagi semalam lagi ! ,, kat chatbox ,, tengah chatting2 ,, sbb tade topik aku cakap laa macam ni ,, nanti 4 tahun lagi , jemputlah ke majlis sy yea . dengan selmaber nye dya tny , eyh , dah ade calon kea ? sy ingatkan awk single tadi . baru nak masuk .
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm =.=''
pagi ni pulak ,, dapat inbox ,, myra , dah ade pkwe yea , semoga berbahagia .
HAHA . oke ,, thanks :|

hmm . wahai status ,
thanks so much . tanpa kau , memang ta heboh lagi kot aku dah ade .
HAHAHA !
kesian peminat2 aku , hancor lebur yea haty2 anda ?
HEE :D
sorry laa , aku bukannya na kejam ,, ini lah yang terbaik :)

Oke lah ,, sahur dah ,
solat belom agy .
lepas solat subuh ,
na tido !! haha ^^

*plan hari ni : na dating nan dia ,, tapi terpaksa cancel :(
Sebab ? Sebab tade kete . huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'(
b ,, sorry :'(

.......

Monday

♥HeartString♥

currently i'm watching this korean drama ' H E A R T S T R I N G ' !

bawah ni ada sedikit gambar . tengok oke ! :)







jom tengok !!!

hee :D

ENJOY OKEH !

dadaaa :)

BudakSiMyra&BudakSiNaim.

BudakSiMyra dan BudakSiNaim .
sweet ta kitorg ? KAh3 ! GILE !

meh nenek mao tunjuk something !

tadaaaaa !!




this is my picture with him :)
time ni ramai2 , family outing ! hee :D
yeah ! F A M I L Y yea ! aku ade F A M I L Y B A R U !
ade aku kesah korang suka ke ta ? lantak hang laa ! hahaha !
ni hidup aku , hidup ku bukan hidup mu ! cewah ! *garang ta ? hee :D

credit to Anne Guzel ! tapi , gambar ni blurr ah !
maybe sebab lampu kat RasaMas kot ta elok . huu ~
i dont want to talk so much in this entry ,
i'm writing this entry for sharing this picture :)
Aku tahu aku buruk . ta yah laa gelak =.=''

Oke lah ,, chiow dulu !
See ya later !
Salam :)

SayaDahPuasa.

HAHAHA !
setelah 11 hari aku makan tanpa menahan apa apa ,,
kini tiba untuk ku menahan dari segala galanya !
HEE :D

time aku tak puasa , habes orang seluruh pelususk dunia tahu aku tak puasa .
N G E N G !
lagi lagi ade orang post kat wall mukabuku aku yang menyatakan ketidakpuasaan aku .
UGHH !
terima dengan redha .
terima dengan hati yang lapang .
terima apa ? HAHA ! terima ejekan orang . =.=''

HAISH ! myra myra . K E S I A N !

GUYS !
sekarang aku dah puasa oke . haaa ! jangan na tuduh2 aku ta puasa agy .
agak kelaparan laa jugak en . kalau tak lapar uh , bukannya puasa laa uh . HAHA !
semalam aku tidur awal gile ! lepas makan2 bukak puasa uh ,, then solat maghrib . lepas solat maghrib , ingat boley laa sambung tengok cerita heartstring en ,,
A P E !
krohhhh kroohh ! zZzzZ !
Serious aku ngantok gile semalam . then , tersedar pukul 12 tengah malam .
Ape lagi ,, terus text aku punye cik abang tapi dia dah pi kerja dah . hee :D
sorry ~ kitorg msg dari pukul 12 sampai lah pukul 3 pagi . Oh My God !
HAHA ! Aku memang suka kacau dia time kerje . HAk3 !
And ,,
time uh , serious aku lapar gile ! ta tahan kot kat rumah aku bau burger ! rupe2nye ade orang masak burger semalam . pergghh ! terliur gile ! sanggup turun bawah ,, time uh pukul 1.30 pagi ase nye ,, turun pergi dapor bukak api masak burger . bukan setakat burger aku goreng2 semalam , fries um aku goreng . LAPAR ! >.<
then , rembat Mister Potato Crisps semalam . hee :D bawak naek atas bilik . makan makan and makan ! lepas makan , hmmmmmm ... zZZzZZz ..... =.='' again ~

HAHA !
oke , ntah hape2 entry aku kali ni .
na baca , baca .
ta na baca , blah ! :P

oke bye ! ^^

KerasKepalaAdalahAku.

haha !
bagus tak tajuk entry aku kali ni ? hee :D
Aku na nafi , yeah , memang aku keras kepala .
Ape yang aku na , itulah yang aku buat .
Ape yang aku ta suke , itulah yang aku tinggalkan .
No one can stop me !
EXCEPT ,
ALLAH S.W.T :)

Hmm ,
and kalau korang ta suke nan perangai aku ,,
L I K E I C A R E ! haha !
Aku dah penat buat baek nan orang .
Aku dah penat kene pijak kepala .
sudah laa !
Cukup laa seksa aku macam uh .
Aku un manusia biasa beb ,, aku ada HATI ,, aku ada PERASAAN .
korang yang tak penah merasa dipijak kepala , SENYAP ! oke ?
yang penah merasa , anda akan faham kenapa aku berperangai macam ni en ? :)
Serious aku penat . Serious aku letih . Serious aku cukup2 fed up ! BOSAN !
Aku bagi bunga , orang bagi aku tahik !
BAGUS SANGAT LAH TUH ?
pastu na judge aku kenapa berperangai macam uh ?
C'mon la ! ade otak , fikir sendiri oke ?

Jangan marah kalau anda terasa .
Kenapa terasa ? penah buat ? HAHA ! so , pandai2 lah berubah oke .
Aku pun bukan nya manusia baek baek .
but , now , i have to be selfish . for what ? for my own goodness :)
i have to make sure that ,,

MYSELF ALWAYS COMES FIRST :)

kalau kau buat baek nan aku , aku akan buat baek nan kau .
kalau kau respect aku , aku akan respect kau .
kalau kau ikhlas nan aku , aku jugak akan ikhlas nan kau .
kalau kau bagi bunga , aku bagi bunga .
TAPI ,
kalau kau bagi tahik , DON'T WORRY . tahik jua aku bagi :)

oke ,, ! read this entry with FUN oke !
dadaaaa ;)

Salam .

Sunday

DiaPemusnahHidupAku.


Na tgk ta sape DIA yang aku maksudkan kat title entry aku kali ni ?
HAHAHA !
meh aku tnjuk gmbar si dia !

1 ...
2 ...
3 ...

T A D A A A A A A !!




yeah ! mamat ini lah ! HUH !
cukup lah aku cakap , DIA MANUSIA PALING TAK BERGUNA YANG PERNAH AKU KENAL !
bukan aku sahaja yang jadik mangsa dia ,
tapi ,
dah TIGA orang dah jadi mangsa dia !
SH*T !
sekarang ade seorang minah bodoh yang still lagi lekat nan dia ?
KERANA APE ?
kerana JANTAN ini , mulutnya manis , tapi pahit untuk ditelan !
faham kan ?
bab2 menipu , tukar belit cerita , cerita2 keling , suka cakap besar , perasan lebih , DAN LAIN LAIN (banyak kot) - hah ! bagi semua kat dia .
SEBAB ??
Sebab DIA lah pelakon terhebattttt untuk semua watak2 kat atas uh .
tapi ,, sebab dia fikir dia terlalu hebat , orang lain TAK BODOH oke . sekali lagi aku na cakap , KAMI TAK BODOH OKE !
Shi*l ! >.<
Harapkan muke je ensem ! tapi ....... SETAN ah !
so ,
tujuan aku tulis entry ni ,
sebab na suruh korang berjaga2 nan lakik cmneyh atau dapat lakik yang sebijik macam dia dye ! BEWARE ! bahaya untuk masa depan anda semua oke . Serious aku cakap .
Kenal seseorang uh dengan mendalam sedalam dalamnya dulu .
Selidik latar belakang seseorang jika nak buat teman hidup .
Test dia dengan pelbagai ujian (HAHA) .
Jangan nak mudah percayakan seseorang lebih dari kite percayakan diri sendiri !

fyi ,,
Aku bukan nak puji boyfriend aku sekarang . Aku tak kata un boyfriend aku sekarang perfect gile gile . Hati manusia boley berubah bile2 masa je en . So , kalau Naim tahu siapa dirinya kat atas dunia ni , insyaALLAH dia akan takut untuk buat dosa .
And ,
Aku tak kata aku seorang manusia yang perfect . boley jadik teman seseorang yang amat sempurna sampai tade buat salah sikit un . MENIPU laa kan ? Sama2 dah besar , sama sama boley fikir yang mana baek dan yang mana buruk . so , fikir lah sendiri oke . Hidup masing2 , pahala masing2 , dosa un masing2 en :)

Pasal lelaki kat atas uh ,
Serious dari dulu lagi aku bagi peluang untuk diri nya berubah .
tapi bende uh dah jadik tabiat dia . so , Aku dah ta boley na buat apa .
Sampai satu tahap , aku maki2 dia kaw kaw ah ! serious segala nenek datuk BAB* keluar . tak tahan beb dia buat aku mcm orang bodoh . Aku blocked fb dia , skype and ym dia . so that he cant find me anymore . than ,, satu hari ni , dia call . serious aku terkejut . dia merayu2 lagi . dia kata dia dah berubah . oke fine ! aku bagi lagi peluang untuk dia .
Tapi !
sekarang ,, nak marah2 aku sebab aku dah ada Naim . ehek !
Brader , mind your own business laa brader ! =.=''


ini adalah peluang terakhir aku bagi kat dia .
kite tunggu dan lihat oke .
may ALLAH bless him :)
Salam .

Saturday

OhHati.

Hati ,
boley ta awak stop daripada buat saya jadi gila ?

Hati ,
boley ta awak jangan buat mata saya berair lagi ?

Hati ,
boley ta awak tahan diri awak supaya ta sakit ?

Hati ,
boley ta awak cube bertahan daripada rindu orang lebih lebih ?

Hati ,
saya tahu hati semua orang lain lain , tapi awak hati saya , please be nice to me :'(

Hati ,
saya tahu hati ta mudah untuk dikawal , but please ! behave yourself !

Hati ,
saya tahu awak sakit , tapi saya ta tahu na pujuk awak macam mane ....

Hati ,
ape yang saya boley cakap ,, bertahanlah , kuatlah , bersemangat lah ..

Hati ,
awak adalah hati yang istimewa untuk orang yang istimewa . jadi , 'istimewakanlah' diri awak sendiri .

Hati ,
awak ada dalam diri saya , awak kene ingat tu oke , hati :)

Hati ,
Walau ape pun terjadi , saya nak cakap satu jea ....

Saya Sayang Awak , wahai HATI :')


SelamatPagiCinta.

HAHA !
sweet ta tajuk atas uh ?
HEE :D
He's calling me cinta . WAH ! haha !
Dan ,,
dia bagi lagu cinta muka buku from najwa latiff .
Memang lagu uh sweet , tapi aku tak berapa suka . HAHHA !
tp sebab dia yang bagi , AKU SUKEEEEE ! *gedix ta ? like i careee ! :P
haish ! mengarut ke mana dah aku ,,
Actually nak cakap ,,

G O O D M O R N I N G W O R L D S !
Alhamdulillah aku masih diberi peluang oleh ALLAH S.W.T untuk hidup di dunia sementara ini :)

KEJAP KEJAP !! morning kah sekarang ? HAHHAHA ! oke oke ,, Good Afternoon . haish ! nak buat macam mane ,, aku bangun lewat :( dulu aku maintain je tidur awal , and bangun awal lepas subuh tuh terus dah ta tidur . tapi sekarang ,, hmm ! tabiat lama dah datang kembali =.='' haiyaaaa . manyak susah woo mau berubah itu macam . HAHAHA !
hmm ,, tapi tadi bangun2 , tros bkk lappy . dah lappy depan mata je . sebelom tidur mengadap lappy , bangun dari tidur un mengadap lappy . OH ! u can see how much i need my lappy ! hahahaha ! hmm ,, oke then , ade 24 notis , 1 inbox , and 2 new friend request . tapi ta kenal , so aku ignore . dah 204 friend request tengah menunggu . sorry la oke , u're so strangers for me . i dont like u to stalk me . HAHAHA ! macam laa diorang stalk aku sangat . KAh3 ! lepas aku bkk frnd request , aku click kat inbox . WAH ! ade pm dari Mohamad Naim . ngeeeee XD serious sengih memanjang aku even baru bangun + gigi ta gosok lagi + rambut serabai + mata sepett gile . HAHAHHA !
nak tahu msg ape dia bagi ?
HAISH ! mane boley tahu . wekk ! :P yang pasti msg nya amatt amatt bahagia untukku . hee :D hmm ,, semua msg2 dia aku simpan , yang simple2 un aku simpan . tapi kalau yang ''scary2'' uh , aku terus delete ! ta na baca dah ! hee :D

Panjang pulak aku membebel pagi2 (utk aku) / tgh hari (waktu sebenar) . HAHHAHAH !
oke lah ,, Aku chiow dulu !
Jumpe lagi .
InsyaAllah .
bye bye ;)

Dear ,,
i miss you :)

PelengkapHidupku.

aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
aku bagai bintang yang tak ditemani malam
melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
yang membuat aku tak ingin pergi darimu

teringat janji lamamu kepadaku
teringat aku teringat
teringat saat kau masih ada di sini
temani ku sepanjang hari

bila kau pergi jauh ingatlah aku
bila ku di sampingmu peluk tubuhku
bila kau rindu aku panggil namaku
ku datang menemuimu

peluk erat jasadku jangan lepaskan
tetaplah kau di sini arungi malam
karna hanya dirimu belahan jiwa
pelengkap ku di dunia

Friday

DiaYayankDiaLalinkSaya.





oke ,, meh aku citer pasal budak 2 orang uh .
kecuali yg buat peace uh , for sure la tu aku en . so ta yah tahu . HAHHA !

oke ,, first gmba yang atas uh . tu laa LALINK aku ! hee :D

Oh Lalink ,,
She's pretty hot ! hahahaha !
Her name is Ilani . sweet kan ? hee :D
bagi aku , lalink neyh tegas ! yeah ! dia garang ! aku tkt . hee :D
tapi hati dye baekk .
dulu dulu , time aku ade masalah jea , aku terus cari dia .
dia bagi nasehat kaw kaw ah kt aku .
tp best denga ! hee :D
and time dia ade masalah , aku je yang kadang2 ade nan dia .
sorry lalink :'( Aku still ta boley jdk yang terbaekk ,, sygs mu yang terbaek :') sorry ......
dah dah ! jgn sedih ! ni blog aku ! kene CERIA ! haha .
oke yg len ,, dia kawan yang baek . dia teman yang bagus . dia gewe yang setia . hee :D Sape2 yang dapat dia , memang beruntung sangatt2 ! Sape2 yang ta reti na hargai lalink aku , MEMANG MAKAN AKU PUNYE SELIPARR laa ! huh ! hee :D
Aku sayang lalink aku okeh !
Thanks lalink sudi 'kutip' aku sebagai teman , kawan , sahabat n gewe ? heee :D
Thanks a lot lalink .
and of course i want to say sorry for everything that was imperfect :) as usual , i'm not a perfect person . i wont be so perfect , but at least , i'm trying :)

oke ,, lets talk about the other person , tadaaa ! She's my yayank ! hee :D
sorang lalink , sorg yayank . n ade lg sorang ,, dearr . hmm ,, sorry , aku ta dapat na teruskan . Sorry yayank , Sorry lalink , terpksa cakap cmtue dlm blog . Aku memang ta dapat teruskan . Tade sebab ,, tapi aku yang ta dpt na teruskn . aku bukan sahabat terbaek . aku mintak maaf :') korang teruskn lah oke . aku tade masalah . n aku still lagi kwn nya . but it cant be like before :') sorry and sorry :')
oke ,, time for me to introduce my yayank .
Her name is Wan Nursakinah . sweet jugak en ? heee :D
oke ,, yayank aku neyh tegas jugak orang nya . tapi tegas2 dye , lembut orang nya . HEE :D hmm ,, aku nan dye amat amat rapat . na tahu sebab ape ? Sebab nya ,, dari kecikk ,, berhingus2 ,, comot2 smpai laa sekarang kitorang contact . mane tak nye ta rapat . segala cerita A smpai Z ,, kitorg share bersama sama . Semua masalah , masing2 berjanji , masing2 simpan rahsia . She's very great ! i'm so luckyyyy to have her as a sister + bestfriend + member :) She's eveything to me ,, Sebab ? Sebab rahsia aku ada padanya ! HAHAHHAHA ^^
yayank ,, what i can say is , u're amazing . Serious aku aso aku beruntung aku ado saem po mg . even rmai orang bagi DURI nan mu , tapi mu tetap bagi BUNGA selagi sabar tetap dalam hati :) huu .
Thanks yayank selalu ada nan aku .
Thanks yayank selalu dengar rintihan hati aku .
Thanks yayank selalu menyelesaikan masalah aku .
Thanks yayank selalu bagi aku semangat baru untuk teruskan hidup .
Thanks yayank untuk semuanya :')
ta terbalas jasa mu nan aku .
n of course i'm asking an apologize from you for everything bad wrongs that i've done :') i'm a super duper trouble maker . HAHAHAH !

oke , done !! hee :D
enjoy reading . ta suke ? ape ku pedoli ! hee :D
Oke ,, Sekian .
:)

KuPinangKauDenganBismillah :)

Ungu Feat Rossa - Ku Pinang Kau Dengan Bismillah Lyrics

Tuhan memberikanku cinta
untuk ku persembahkan hanyalah padamu
Dia anugerahkanku kasih
hanya untuk berkasih berbagi denganmu
atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

hampa terasa bila ku tanpamu
hidupku terasa mati jika ku tak bersamamu
hanya dirimu satu yang aku inginkan
ku bersumpah sampai mati hanyalah dirimu (hanyalah dirimu)

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah

atas restu Allah ku ingin milikimu
ku berharap kau menjadi yang terakhir untukku
restu Allah ku mencintai dirimu
ku pinang kau dengan Bismillah



:'):')

DiaKacauLagi.

ughh !
kenapa mesti kau kacau aku lagi ?

E N O U G H ! oke ?
same same dah ade life baru .
ta payah na ungkit hal lalu .
ko nan hal ko , aku nan hal aku .
Aku ta kacau hdop ko , so jangan nak kacau hidop aku oke .
Serious , MIND YOUR OWN BUSINESS lah brader ! >.<

toot tott ,, tott toott .. u have a new msg .
Aku bukak ,, tertera nama nya .. (i cant tell anyone)
aku bukak msgnya . tertulis begini . . . . . .

'' Start from now , sy akn slow2 lupakan awk . awk dah dimiliki . dont worry . nyte ''


HAHA ! bagus laa kalau macam tu . Serious lege .
Then aku forward msg uh kat Naim . Naim cakap ,, hmm dlu un ckp cmtue gak kt yang len ,, tp last2 anta msg , i cant forget u .

Amboiii sayanggg . HAHHHAHAH ! kalau jealous , cakap laa jealous . HAHAHHA !
oke oke , serious !
hmmm ,, tapi ,, aku ase macam uh jugak la .
hmm ,, pagi td msg pulak . haiyaaaaa .
HEY MAMAT ! kalau na lupakan aku , bukan mcm tu caranya ! ughh !
serious aku ta suka kau sejak dari dulu lagi ! jangan na mimpi siang hari lah mamat ! huh ! ni kire baek dah aku ta cakap buruk2 pasal ko . n ni dah kire baek aku layan kau nan baek . CUKUP lah oke . Aku dah rimas ! >.<

And !
SAtu lagi .
Sudah sudah laa mainkan perasaan orang tu . Dulu kau buat kat orang yang sayang . sekarang , kau buat kat orang yang langsung tak bersalah .
ko rase diri kau hebat kea brader ?
Sudah sudah lah oke .
Naim , thanks nasihatkan saya macam2 semalam . Saya mengerti maksud anda . thanks a lot . Saya janji akan berubah . Saya tak akan buat lagi . Tapi sy terpaksa delete msg2 awk ,, sbb msg2 awk MENAKUTKAN sy . heee :D

oke lah ,,
kalau dia kacau lagi , aku tulis lagi dalam blog aku ni yea .
tunggu dan lihat ! hee :D
oke ,,

Sekian . tq kerana membaca .
Salam :)

KamiLagiDanLagi.








E N J O Y !
:)

SayaSayangKeluargaTerbaekIni !







tadaaaaa !
neyh family baru saya ! heee :D
SERIOUS SAYA SAYANGKAN MEREKA .
even baru jea kenal , mcm dah bertahun2 kenal . HAHHAA !
tade lah . aku mampu senyap jea smlm . ta reti na ''masok campor'' . HAHHAHA !
Thanks to Anne , sebab dia , semua ta senyap . HAHAHA ! nice to have such an open minded sis like her ;) lucky to know u ;)
Thanks to Naim ,, my only one boyfriend . hee :D
Sebab ?
Sebab dia belanja saya semalam . HAHHAHA ! Thanks a lot my dear .
Thanks to my cousin . She's great . She's nice . She's nuts . HAHHAHAH ! just like me . heee :D i love her so much ! Thanks puu ;)
to adik Yan , adk comel sangat semalam . hee :D i like your ribbon on your head . comel ! ;) sorry ta banyak cakap nan adk yan smlm . Sebab malu laa . HAHHAHA !
to Nona , even sama2 senyap , (eceh , aku senyap kea ?) sket2 ! hahahha ! thanks adk Nona . adik Nona sweet sgt smlm ! hee :D even kene usik nan Naim un , tetap senyum jea . huuu ;)
to Zuwairi , thanks jugak untuk semalam . Sebab ? Sebab join family ini . hak3 ! n please , jangan usik spupu sy macam tu lg ! ta suke lah ! Syukran tak layak dengan spupu saya , FAHAM ! (ecece , garang ta ?) HAHHAHA !
to Syahir , even ta knl , thanks sbb sudi join :)

oke guyss ! enjoy ! ^^
i heart u olls !
u olls make my day !
ade masa lagi , kite jumpe lagi oke ! ^^

:)

SayaMintakMaafAwak.

Awak ,
thanks tegur kesalahan saya pada hari ini .
thanks banyak2 .
Saya tahu awk tegur saya sebab awak sayang saya kan ? :)
Yea , saya tahu :)

Awak ,
sorry menyusahkan awak hari ini .
Sorry buat awak risau resah rimas dengan perangai saya kebudak budakan uh .
Sorry buat awak malu hari ini .
Sorry buat awak tetap bersabar dengan perangai saya hari ini .
Sorry buat awak tak happy hari ini .

Awak ,
yea , sy sedih . sedih sebab menyesal .
yea , sy sedih . sedih sebab semua di atas .
huu :')

Awak ,
Saya Mintak Maaf .

:')

Wednesday

AlhamdulillahYaALLAHakuBersykur!

Alhamdulillah !!!
Alhamdulillahhhhhh !!!
yeah !
Alhamdulillah ,, aku panjatkan syukur beribu ribu berjuta juta syukur pada MU ya ALLAH !!!!!!
alhamdulillah sgt2 ya ALLAH !!!
Sesungguhnya Kau Mahal Berkuasa !! tiada yang laen melainkan Kau ya ALLAH .
kau Maha Rahman ,, Terima kasih ya ALLAH :')
Kau Maha Rahim ,, Syukran ya ALLAH ! :')
Kau Maha Wahid ,, Tanpa MU , siapalah aku ya ALLAH :')

Y E A !
Aku happy sekarang !
Aku happy sangattt .
ta terkata diriku atas ANUGERAH DARI MU ya ALLAH ya TUHAN ku ! :')

2 jam sebelum .....
conversation antara aku dengan seorang hamba ALLAH yang telah banyak membantu aku ...
Aku sayang pada nya !! ^^

(SKYPE : Wan Nur Amirah & Nurzati Azhani)

[7:32:58 PM] zatyazhoney: myra,nga berbuke eh?
[7:33:06 PM] zatyazhoney: akak call xagkt pun
[7:33:19 PM] zatyazhoney: akak ade mende na bgtawu =)
[7:33:34 PM] zatyazhoney: if c0uld cntact akak scepat mungkin ye
[8:03:06 PM] Wan Nur Amirah: akk !
[8:03:11 PM] Wan Nur Amirah: akk na gtaow ape ???
[8:03:18 PM] Wan Nur Amirah: mcm mendebarkn jeaaa >.<
[8:03:48 PM] zatyazhoney: myra jgn kasi tawu spe2 akak xna kec0h sbb result x0fficial kua lg
[8:03:55 PM] zatyazhoney: akak g tgk kt gamaah
[8:04:00 PM] Wan Nur Amirah: seyess ???
[8:04:05 PM] zatyazhoney: akak, aisyah, myra n ein dpt mumtaz =)
[8:04:05 PM] Wan Nur Amirah: akk dpt mumtaz eyy ??
[8:04:11 PM] zatyazhoney: azza dpt jayyid jiddan
[8:04:24 PM] Wan Nur Amirah: akk !!!
[8:04:29 PM] Wan Nur Amirah: seyes myra nangesss :'(
[8:04:36 PM] Wan Nur Amirah: Alhamdulillah ya ALLAH !!!!
[8:05:05 PM] zatyazhoney: myra!!!
[8:05:17 PM] zatyazhoney: akak un nangeh peluk2 d0kt0rah td
[8:05:22 PM] zatyazhoney: sdeyh+happy
[8:05:24 PM] Wan Nur Amirah: akk !!!
[8:05:28 PM] Wan Nur Amirah: myra happy sgtt
[8:05:31 PM] Wan Nur Amirah: tahniah akk !!
[8:05:35 PM] Wan Nur Amirah: tahniah utk kitee ^^
[8:05:35 PM] zatyazhoney: myra, c0ngracts taw =) nseb bek akak dpt tgk yg k0rg
[8:05:39 PM] Wan Nur Amirah: thanks so muchh akk !
[8:05:42 PM] zatyazhoney: thniah ntuk kte =)
[8:05:56 PM] zatyazhoney: 0k!!!
[8:06:06 PM] Wan Nur Amirah: myra na gtaow umi jappp
[8:06:10 PM] Wan Nur Amirah: thanks os muchh akk !!
[8:06:16 PM] Wan Nur Amirah: syg akk sgt22 ^^
[8:06:35 PM] zatyazhoney: 0k =) my pleasure syg, pape un c0ngracts ye!!
[8:09:07 PM] zatyazhoney: syg myra jugak =)


hee :D so ,, korang dah dapat agak en kenapa aku menangis gile2 td , melompat2 nak bagi tahu umi time umi tengah solat meghrib td , melaung2 aku mengucapkan kalimah Alhamdulillah ,, senyum2 memang happy bagai dunia ini saya punye ! HAHHAHA !!
Alhamdulillah laa . serious first first uh aku tak percaya . tp aku cuba untuk percaya . ya ALLAH ! terlalu besar RAHMAT mu ya ALLAH . terlalu terharu aku dibuatnya . huu :')

sekarang , aku hanya akan berdoa , agar semua nya terbaekk untuk diriku , untuk rakan2ku , untuk family ku :) Aku akan berusaha untuk dapatkan biasiswa . sekarang masa nya untuk aku struggle mendapatkan scholarship :) JPA ! tggu aku yea . please be nice to me ! hee :D ya ALLAH , permudahkan lah urusan ku ini , urusan rakan2ku . ya ALLAH :) Aku bersyukur padaMU ya ALLAH . terima kasih atas RAHMAT itu :)

p/s : aku kene puasa sebulan nnt . aku telah berJANJI pada ya ALLAH ! yeahh ! bersemangatt !! ^^ suke sukee ^^ doakan yang terbaek untuk aku yeaaaa , kwn2 .
terima kasih segala2 nya . segala nasihat , segala ceramah free . hahaha ! segala semangat dan time susah senang bersama . terima kasih sahabat2 .

kpd family , UMI n ABAH sy yang tersyg .
Mira ucapkan BERIBU RIBU terima kasih . Myra dah berjaya umi . myra dah berjaya abah . hee :D terima kasih atas doa yang tak putus2 . terima kasih atas nasihat yang ta henti2 . terima kasih atas pengorbanan mu yang takkan dapat ku balas :'( terima kasih umi . terima kasih abah . myra happy sangat . happy bersyukur sangat dapat tengok senyuman umi dan abah tadi . ya ALLAH , aku bersyukur pada MU ya ALLAH . Alhamdulillah ya ALLAH . Alhamdulillah .... !! ALLAHU AKBAR !! ^^ *aku telebey excited kah? hee :D

terima kasih kepada semua :)
jumpe lggg . nnt dah kluar yang rasmi , aku tampal sebesar2 alam kat blog ini yea . insyaALLAh ! hee :D oke ,, see ya . byeee :)

salam :)

KisahLaluKisahKini.

pe cite ??
HAHHAA ! oke ,, entry yang ni , aku just nak citer satu bende jea .
oke ,,
aku ade dengar cerita kisah seseorang ini . kisah dulu nya amat amat bahagia :)
7 tahun bertahan . WOW ! 7 tahun ! huu . aku un paling lame un setahun . tu un aku tahan sangat2 , sayang sgt2 kat mamat uh smpai diperbodohkan bulat2 ! huh ! oke , tu kisah dlu aku . kisah dulu member aku sorang ni ,, dia nan awek dye saling mencintai . mne ta nya ,, semua sehat2 , semua perfect di mata masing2 . baginya time senang bersama , time susah un bersama . tapi time susah yang diertikan oleh seseorang kekasih itu hanya lah susah seperti time sedih2 , time na share problem , time down , time ade masalah pasal kehidupan masing2 , etc . dia tak fikir SUSAH yang mendalam maksudnya . Yelah kan , family lelaki uh senang ,, kaya ,, and dulu lelaki ini sehat2 , boley berjalan bergerak bebas . still boley belajar . semua cukup lengkap kan . perempuan itu tumpang senang . impian utk jadikkan lelaki ini sebagai teman hidup selemanya lah kan . T A P I ! Sekarang ? kemanakah perempuan itu pergi ? kenapa perempuan itu pergi ? buang seorang lelaki yang cukup menyayangi nya bagai separuh mati ,, kemanakah kenapakah ? Y E A ! perempuah itu sudah meninggalkan seorang lelaki yang sedang mengalami musibah hidup . Keluarga lelaki ini diUji dengan pelbagai UJIAN dari MAHA ESA . Subhanallah !
First : Semua kereta berjenama & berClass (5 buah) : rosak akibat kemalangan .
Second : Akibat kemalangan , diorang terpaksa repair , menggunakan byk wang .
Third : Akibat kereta tade , semua susah .
Forth : Akibat kemalangan , keluarga mereka tercedera . tapi yang paling terok tercedera adalah ...... lelaki itu :')
YEA ! lelaki itu dalam keSUSAHan ! SUSAH !! matanya hampir hampir tidak boleh digunakan lagi , tapi Alhamdulillah , kuasa ALLAH tidak ada siapa boleh tandingi , bukan ? Subhanallah ! Tetapi .... walaupun matanya oke , tapi lelaki tersebut terpaksa berhenti dan pasrah dengan hidupnya yang hanya mampu berada di atas katil . Berhenti dari bebas bergerak geri untuk mengisi masa hidupnya . Pasrah segala ketentuan ALLAH untuknya . Na tahu kenapa ? kerana kakinya mati ! YEA !! kaki lelaki itu LUMPUH ! ya ALLAH ,, betapa sedih ! ya ALLAH ya RAHIM ya RAHMAN . Kau sembuhkan lah lelaki ini . Kau berikan lelaki ini peluang untuk meneroka melawat mengunjungi DUNIA MU YANG FANA ini . Subhanallah ! ameen :'')

Wahai lelaki ,
Tabahkan lah hati mu .
Kuatkan lah semangat mu .
Kalaupun kau berasa keseorangan , ibu bapa mu tetap disisi mu .
Sesungguhnya , ALLAH tidak pernah pergi jauh dari orang orang yang dlm kesusahan meminta merayu dari NYA :')
Kau dalam sejuta , Kau diberi UJIAN ini . ALLAH memberikan kau ujian ini sebagai tanda kasih sayangnya kpd kau wahai lelaki tabah . bersyukur lah kau . sentiasa lah berdoa kepadanya . sentiasalah memohon ampun dari yg MAHA ESA . Sesungguhnya DIA lah yang maha BERKUASA , MAHA PENYAYANG , MAHA PENGASIHANI , MAHA PENGAMPUN :")

Ketahuan diriku tentang NUR yang kau baru ceritakan kepada aku ,, aku terharu .
Wahai Nur ,,
jika kau ikhlas untuk menjaga lelaki yang tabah ini , aku bersyukur ya ALLAH . kau telah mengambil orang yang lelaki ini telah sayang selama 7 tahun itu , kau kembalikan yang lebih baik darinya . Aku bersyukur kepada MU ya ALLAH ,, kau buka kan lah hati Sahabat ku ini untuk menerima Nur jika Nur memang jodoh yang terbaik untuk nya .

Aku terasa diriku lemah . Aku tertanya tanya kepada diriku ,, ya ALLAH , kau berikan ujian seberat ini kepada yang mampu . tetapi jika kau menguji aku dengan ujian ini , mampukah aku ? mampukah aku SETABAH lelaki itu ? mampukah aku SEIKHLAS nur itu ? mampukah ????? :'( Aku tidak yakin ya ALLAH . Aku memohon pada MU ya ALLAH . Kau lindungilah keluarga ku , Kau lindungilah ibu bapa ku , Kau lindungi lah Kami sekeluarga ya ALLAH . Aku tidak sekuat lelaki itu untuk mengharungi hidup seperti itu ya ALLAH . Aku tidak mampu seikhlas Nur . aku mengaku aku hambaMU yang sangatt sangatt HINA dan LEMAH ! Aku takut untuk menerima musibah dariMU ya ALLAH . lindungilah kami . Ampunkanlah segala dosa2 kami ya ALLAH . dosa2 Umat Islam ya ALLAH . Aku memohon pada MU ya ALLAH :'(

ya ALLAH ...
ya Rahim ...
ya Rahman ...

:')

SayaPenatOtak.

huh ! baru buat satu header , dah penat nak mampos ! HAHAH ! dah lame kott aku tak perah otak aku untuk timba ilmu . ecece ! hee :D lagi2 sekarang aku cuti , dah nama un C U T I ,, buat laa btol2 . HAHHA !
oke ,, aku tahu header aku BURUK gile . aku tak nafi . HAHHA ! tapi , ta pe lah . it is oke for me as a new learner . hik3 ~ janji gambar uh penting ! hak3 ! aku sukeee ^^ hmm ,, serious aku tak ade niat nak menunjuk , tapi salahkah aku untuk tatapan mata aku sendiri ? Kalau ta na tengok , TA PAYAH TENGOK ! hahahha ! senang je .

oke lah ,, dear blog . Saya log out dulu ye . Penat laa saya na belajar pasal awk neyh =.=''

chiow !

Tuesday

Merajuk.

hehe .
merajuk uh perkara biasa bagi pompuan . bile dah merajuk , sah sah laa mintak dipujuk . lain kalau marah ,, klo marah sampai tahap singa , memang wassalam laa . HAHHA .
hmm ,,
sesetengah lelaki en , kebanyakkan laa ,, klo yg betul2 sayangkn gf dia en , agak2 tahan kea ta kalau gf dia merajuk hari2 ? HAHAHA !
sape ade jawapan ? hee :D
aku tny uh , sbb aku snd dalam situasi uh . HAHA ! yeah ! aku mengaku , aku selalu merajuk nan dia (Mohamad Na'im bin Mazlan) hee :D sorry sayang :P sampaikan dia tanya aku haa ,, ape laa salah b yg buat by selalu merajuk . siap cakap tak layak ape lagi ha . hmm ,, aku jugak yang ase bersalah . ye laa ,, sbb perasaan aku yang memang ta stabil , dia yang jadi mangsa . jahat betul aku ni kn :'( aku bukan nak buat dia susah hati , aku saje je na testing . melampau sangat kea cara aku testing dia ? :'(

maaf sayang . maafkn sy :'(

Amirah !
jnji lepas neyh kau takkan buat dia susah haty lg . jgn na ikut perasaan uh sgt ! yakin yg dia mmg ikhlas na kau . bende nih bukan maen2 ! igt ! kalau dia boley percayakan kau tnpa soal kau macam2 , kau un kene percayakn dia ! faham !??

baekkk :'( aku jnji ...... Janji ? yeah ! Aku takkan berjanji kosong ! TAKKAN ! Aku kenal diriku . aku bukan orang lain , aku adalah aku ! ;) yeah ! aku kene percayakan dia ! tp bagi aku sedikit masa yea . dengan pengalaman lalu , sejarah hidup hitamku dulu byk mengajar aku erti BERJAGA-JAGA . aku akn percayaknnya , tp dm langkah berjaga2 . hee :D oke !! bahsyah ! ^^

and guys !
dah dua hari dah aku nan dia msg bincang pasal hati masing2 . lg2 nnt time na jauh . uh yang aku kuat merajuk uh . aku ta yakin nan dia boley tggu aku . aku akn PERGI jaoh dari dia nanti . JAUH sangatt :( Malaysia-Mesir , jaoh ta ? mesty laa ! HAHAHA ! tp skng hati aku dah lege sikit . dia pandai yakinkn aku . kata2nya mmg manis , SWEET ! huu . aku agak kecaeran laa nan ayat2 dia . tp aku tahu , ayat2 dia bukan suatu mainan . aku tahu dia serious nan aku .
Awak .... Saya Yakin Nan Awak . Saya Sayang Awak :) Terima Kasih Awak :)

oke byeee ! hee :D *malu ! :P

Monday

SayaTakutSangat!

yeah !!
nak tahu kenapa aku takut ?
meh aku nak citer .

baca someone's post oke .
kat bawah neyh haa ,, BACA !!

'' salam ya banat! ade g0od news =) zty da call dr nihal n she said lg 3-4 days result keluar, plg lewat awl mggu dpn..result da ade ye, just xdpt cop pengesahan ape ntah sbb tu xdpt dkeluarkan lg,s0 ade mse lg neyh, keep praying >_< najah semua, insyaAllah *na tnye dr nihal jgak my result td tp dye xde kt faculty plak ''

YEA !!!! YEA !!!! result dah nak kluarr !! aku tkt :( tolong akuuu :'( aku paling takut untuk terima result . Oh ALLAH , tolong hambamu ini ya ALLAH ... aku merayu padaMu :( aku inginkan mumtaz . aku ingin menolong ibu bapa ku :'( aku ta ingin menyusahkan mereka lagi ya ALLAH . kau berikan lah ya ALLAH .. aku merayu padaMU :'( Aku sedar diriku adalah hamba yang HINA d mata MU ya ALLAH . tapi , aku memohon ya ALLAH . penuhilah permintaanku ini .
ya ALLAHHHHHHH !!!! :'( berikan lah aku ketenangan hati ya ALLAH .. !!!! :'(

kwn2 ... tolong aku .... serious aku berdebar teramat sangatt :'( aku terasa diriku lemahhh . lemahhh bersujud didepanNYA :'(

ya ALLAH ....
hanya KAU yang mampu mengubah nasebku , hanya KAU yang mampu menguasai dunia ini ya ALLAH .... :'(
sesungguhnya , KAU maha berkuasa . tiada yang lain melainkan SATU iaitu ALLAH S.W.T !

ameen ...
ameen ya Rabb :')

SayaGembira.

7/7/11 .
terima kaseh kepada Ahmad Asyraf Afifi , Nik Muhammad Asri , (membenye Roni) , Wan Farina Syauqina , n skndalnya Ee :) thanks banyak2 korang . thanks happykan saya hari ini . YES ! Saya happy hari ini . even hati saya merindukan nya :) huu :)
guess what ! kitorang berbuka puasa sama2 td . kt mne ? kt pizza hut jea . huu ~ aku dah laa ta berapa minat sangat mkn pizza neyh . aku mkn satu slice jea un da kenyang gile . cepat kenyang , cepat lapar blk =.='' aku yg susaa na kene cari makanan laen kt umah neyh . haish ! tape2 , aku tengok membe2 aku makan tadi , aku puas hati . cume sorang jea , yie ! mkn skett gile ! seyes ta puas haty td . tp aku ta leyh na pkase dye en . biar lah . aslkan bahagia ;) huh ! habis duit aku . ntah mne lg laa aku nak korek duit na shopping raya ni . huaaaaa :( umi !! hee :D
oke lah ,, setakat ini shj . mls nak citer lebey2 . cter lebey2 perlu dirahsiakan . hee :D oke , byee ;)

Thursday

Terkejut.

HAHA . oke , semua sudah tahu yang saya milik Mohamad Naim kan ? GOOD ! Saya nak semua orang tahu yang saya dah ade BOYFRIEND ! yeah ! dia buah haty sy . knp ? ta suke ? ade sy kesah anda tak suka ? kebahagiaan saya tak sama nan kebahagiaan anda kalian . saya berhak untuk menentukan kebahagiaan saya sendiri . jadi , klo anda ta suke , sila katakan ketidakpuasan hati anda itu . kite bincang . so , same2 tade masalah la nanti kan ? hee :D *garang ta ? HAHHAHAHA !! myra bukan nak cari gadoh nan kalian semua . myra mintak maaf aa kalau tak suke . semua berhak untuk mendapatkan kebahagiaan masing2 kn ? sama macam myra . harap kalian mengerti . ini adalah untuk kebaikan myra , and untuk si dia jugak . oke , sekian :)



Why did God create Woman from Man’s rib, when He could have simply created her from dust, as He did Man? This is a brief description that puts a beautiful touch on the reasoning:


“When I created the heavens and the earth, I spoke them into being. When I created man, I formed him from the dust of the Earth and breathed life into his nostrils. But you, woman, I fashioned after I breathed the breath of life into man because your nostrils are too delicate. I allowed a deep sleep to come over him so I could patiently and perfectly fashion you. Man was put to sleep so that he could not interfere with the creativity. From one bone I fashioned you. I chose the bone that protects man’s life. I chose the rib, which protects his heart and lungs and supports him, as you are meant to do.”



“Around this one bone I shaped you. I modeled you. I created you perfectly and beautifully. Your characteristics are as the rib, strong yet delicate and fragile. You provide protection for the most delicate organ in man, his heart. His heart is the center of his being; his lungs hold the breath of life. The rib cage will allow itself to be broken before it will allow damage to the heart. Support man as the rib cage supports the body.”


Narrated Abu Huraira (r) Allah's Apostle (s) said: "Treat women nicely, for a woman is created from a rib, and the most curved portion of the rib is its upper portion, so, if you should try to straighten it, it will break; but if you leave it as it is, it will remain crooked. So treat women nicely." (Volume 4, Book 55, Number 548: Bukhari) This hadeeth does not literally mean that women are crooked or evil by nature. What it means is that women are delicate and should be treated gently and with care. Furthermore, it has been explained that the breakage of the rib in case one tries to straighten it, stands for divorce which is the natural results of disagreement between the wife and her husband.

QuoteTerbaek.

'' He promised, so she believed.Then he lied and she died, not physically but mentally. You can trust a theif to steal. But a liar, you can never trust, to tell the truth.''


never trust people :)

Wednesday

SayaSayangAwak,Naim.

okey , serius myra bahagia sangat sangat sekarang . Alhamdulillah . even kami baru kenal ,, myra percaya , dia boley bahagiakan myra . tapi , ape ape un , myra berserah pada jodoh . myra memang ta na rushing sangat . tp hal hati dan perasaan , myra ta mampu na sekat . kalau korang , korang boley sekat kea ? klo boley , tolong aja ! hee :D even ramai yang tak suke , even ramai yang kata terlalu awal , even ramai yang menghalang myra , tapi hati myra yakin , perasaan myra sesuatu yang pasti , so myra na tunggu ape lagi . myra terima dia seadanya . masing2 na kebahagiaan masing2 en ? sama laa macam myra . insyaALLAH jodoh kami panjang . myra un berharap sangat jodoh kami panjang . myra dah penat bercinta . myra dah penat dicintai . cewah ! haha ! and kat sini , myra na mintak tolong korang ... satu jea myra mintak . ta byk n ta menyusahkan . hee :D tolong doakan kami :) tu je . kepada siapa2 yang ta sudi , ta suke : myra mintak beribu2 ampun maaf . tolong jangan ganggu dan mengacaubilaukan hubungan kami . selagi kami ta kacau hidup sape2 , jangan lah kacau kami , yea :) ape2 un , yang kurang itu datang dari diri myra snd , dan yang terbaek datang dari ILLAHI . sekian . salam .

Monday

27/07/11




woot woot ! gmba ini ! haha . sorry kalau gmbar neyh yg jdk topik first dlm blog sy . HAHA ! bkn na menunjuk ,, just na share my happiness :) ta salah en . klo salah , ta yah baca ! HAHA ~ oke oke ,, kitorg dlm proses knl2 agy . no rush . klo ade jodoh , ade laa uh en . ape yg kte leyh buat ? hny berusaha utk yg terbaek . auww ! haha ! doakan yg terbaek utk aku n utk kami oke . hee :D