Stalkers !

Tuesday

umi , anak umi sedang sakit ... :'(

sob sob sob !

entry kali ni , aku nak berkongsi rasa . tapi kongsi rasa pun , aku aje yang menganggung . sob sob sob !

sigh ~

aku ni agak manja laa (ye ke ?) HAHAHA !
hari ahad lepas (25 Desember 2011) , aku ade appointment dengan Dr. Fisna . kesnya aku nak sambung treatment braces aku yang dah lame aku ta tukar wire ortho and tukar getah elastic ortho ni . dah berkulatt dah dalam gigi aku nih . aku pun dah geli dah haa na menengok . haha ! kalau nak menunggu yang doctor clinic kat faculty dentistry azhar tu , memang berjanggut lagi laa aku nak menunggu nye . dah la selalu tak ade masa , plus doctor ortho sorang jea , and double plus , patient pun ramai . so nak tunggu turn aku tu , memang kucing pun sempat berjanggut dulu kan ? S A B A R je laa ~
so , dengan ketidakkesabaran ketidakkuketanggungan bangat ni , aku mengadu laa kat umi (auww ! manjanya ! hik3~) aku cakap laa kat umi , gigi dah lame terbiar . takut gerak kat tempat laen pulak , aku laa mengsanya . n aku cakap laa bibir and inner cheeks aku dah selalu luka2 sebab besi nih . lagi2 ade besi yang tercabut dah , so better aku pergi rawat cepat2 . ta tahan eden mulut asyik sakit jea . cakap banyak sikit , mula laa terkoyak sana sini dalam mulut aku nih . (again sigh) =='
then , umi tersayang terbaek teramatlah penyayang ini membenarkan aku merawat / buat further treatment dengan Doktor d clinic swasta . so kene bayar mahal laa sikit . tapi bayaran kat sini tak semahal kat Malaysia . tu yang aku nak buat kat sini . klo kat Malaysia , aku sanggup kot menunggu yang klinik kerajaan punye uh . kesian umi aku nanti kene keluarkan duit banyak untuk aku punye gigi . haish ! (baek ta aku?) HAHAHA ! so , ahad lepas tu laa first date aku dengan Dr. Fisna tu (seorang doktor indonesia) tetapi menetap sudah lama di mesir (dengar2 dia sambung master kat mesir) , tapi sekarang dia dah nak balik . sampai hujung bulan januari tahun depan jea dia akan ada kat mesir nih . semalam , dia tukar semua getah2 , semua wire kat braces aku nih . dia ketatkan semua gigi2 aku nih . mak aihh ! kat gigi aku yang termasuk dalam nih pun dia dah letak besi , then dia letak getah yang elastic , tarik gigi tu untuk keluar . aduhhh ! 45 minit rawatan aku berjalan . huu ~

resultnya .....

umiiii !!!! sakettttt :'( baru dua hari berlalu , gigi aku dah macam elektrik dah ! pegang jea sikit , or sentuh jea even dengan lidah , SAKITT BHAI ! aku nak tidur pun tak lena :( aku nak berus gigi pun macam tak berus . tak leyh nak sentuh gigi aku nih . sakit tu hanya ALLAH n aku jea yang tahu . korang penah rasa ? tak kan ? kalau yang penah rasa tu , masya-ALLAH ! aku tak tahu nak luah macam mane lagi . tapi , aku ingat pesan umi ...

'' myra sayang , kalau nak cantek , kene laa sakit2 dlu yea ,, sabar ... ''

bile ingat pesan umi yang ni , aku cuba bertahan . yea umi ! myra nak cantek !! hahahaha !! ^^ (angin kus kus semangat datang tbe2) hoho ~
tadi call umi kejap , tapi umi tengah bersiap na berusrah dengan geng usrah dia kat rumah . plus , line kat mesir tak berapa nak molek ! (LOL) , so , aku akan call umi lain kali lah . then aku cuba pulak call Naim . tapi line elok pulak . haish ! ta faham betul aku ==' tapi mamat ni buat lawak pulakk nan aku . aku yg tengah sakit2 pun dia buat lawak . aku gelak sakan kott tadi . haih ! hahaha !~ lepas gelak , mula laa gg aku kesengalannya melampaui batas ketahanan ku ini (ayat keling) ==' korang kan thu kan , bile dah sakit gigi , semua bende tak kene . semua bnde kita tak leyh na buat . sebab sakitnya gigi , urat gigi nih sampai ke otak ! so , aku sekarang mengalami kesakitan otak ! hahahha ! A.K.A migraine lah korang .... serious ouh sakit ! :'(

so , dengan luahan aku dalam entry kali ini , korang korang semua , jaga lah gigi anda masing2 yea . gigi ni jangan dibuat main , sakitnya melampau-2 tau ! bila dah sakit tu , korang letak laa ubat ape-2 pun , memang takkan menjadi haa ==' aku makan ubat painkiller pun macam makan ubat panadol biasa jea . ta de bagi effect sikit pun ! Sakit tu ALLAH jea yang thu korang oiiii ... ~ aku beromong-2 berlebar-2 ni bukan nak membebel-2 kosong tau . aku just nak bagi nasihat je , gigi ni amatlah penting untuk dijaga . kalau muka jea cantek macam juliana evens / handsome macam brad pitt , tapi kalau gigi macam arang berterabur bersepah-2 , tade maknenyeee cik abang cik adik cik akak ! plus , berbau . pergghh ! cukup package ! hahaha ! As a future dentist-to-be , please take a very good care of your teeth health . insyaALLAH korang takkan merasa ape yang aku rasa sekarang . hee :D (aku dah banyak kali cakap dah , nanti ade anak nanti , aku nak jaga gigi anak aku , ta na dia sakit-2 macam aku alami sekarang ni) wuuu ! fkir pasal anak dah haaa ! tapi kawen belom lagi (calon dalam proses) HAHHHAAH !

oke lah korang ..
yang baek , semuanya datang dari ALLAH S.W.T , yang buruk adalah salah n silap saya sendiri . so mintak maaf kalau ade salah n silap oke :)

doakan aku ! aku nak exam dah !!! hahaha !

Salam :)

Sunday

huh!

mengeluh lagi aku nih . haish !
how can i STOP if something ....... (tett teett !) sshh ! secret ! :)
haha ! ~
actually tak ade ape2 yang nak dikeluhkan . aku saje2 je nak mengeluh . tapi orang cakap mengeluh ni tak MOLEK , macam kite mengeluh atas nasib yang menimpa . kita sepatutnya bersabar , redha dan tawakkal je ape yang dah terjadi . janji usaha tu penting . kalau tak ade usaha , na mengeluh berjuta kali pun , silakan :)

(ops ! berlecture free pulak ye ?) PAHALA untuk aku dan korang , FREE ! hee :D

kat sini , aku nak bercerita sedikit . boring2 berDENTAL BIOMATERIALS , nak berblogging lah ! tapi nak tulis ape yang terjadi hari ni je . yang membuatkan aku mula-2 jadi baek tibe2 , boley menjadi jahat pun dengan tibe2 . HAHAHA ! (ayat keling)
*hope korang faham ! LOL ! :))
oke , semalam , disebabkan test crown and bridge punye hal , aku stay up malam tu , sampai lah pagi subuh . aku langsung tak tidur . pelik ! tapi memang benar ! hahaha ! aku memang tak tidur tanpa minum ape2 , tanpe gune bahan ape2 untuk tahan ngantok . SINCHA ? bouyaaa ! hahaha ! (ops ! terKOREA pulak) haha ! member2 aku , housemates aku , diorang memang takkan boley tahan ngantok kalau tak minum coffee . bagi aku , aku memang memang sangat sangat (bedo'oh2 orang kelantan kata) tak boley dengan coffee . bau coffee pun aku dah pening lalat ! BUSUK do ! >< tu baru bau coffee panas dalam cawan . kalau dalam mulut manusia , PERGGHHH ! mao tak pengsan nye aku ==' bagi aku , selagi kerja aku tak selesai , aku tak boley tidur . laen laa kalau memang tahap kepala otak aku 'mengong' tak betul tahap kesenokan tu , hah ! memang wassalam awal2 laa . haha ! lagi2 memang terjadi satu hal yang memang menggelikan aku semalam , (SUSAH DO ILMU NAK MASUK DALAM OTAK AKU SEMALAM!) grrrr ! bawak masalah betul masalah tu . dah nama lagi masalah kan , memang pembawa masalah lah . haha ! keling punye ayat ==' belasah jelah ~ pagi td kelas is supposed to be at 10 a.m . niat aku memang tibe2 baek gile kot , nak datang lah awal ,, (sebabkan , selalunya aku ponteng kelas hari sabtu) HAHAHHAA ! kantoi habes ! kalau Umi aku tahu , MAMPOS aku ==' hahhaa ! dah kelas hari sabtu kelas tafseer , crown and bridge , and english . mne ta ponteng nye , bosan ! (astaghfirullah !!) bertaubat myra ! hahahha !
*insyaALLAH ~ =____=''
so dengan niat yang baek tadi , pergilah aku menaiki tremco ke kuliyyah tib asnan azhar . sesampai je aku kat hall , fullamakk !!!!!! SUNYI bhai ! orang nya boley bilang dengan jari jea . ade laa dalam 5-6 orang jea dalam hall malaysian tuh . haih ! ponteng tak ajak aku nih !! bengang aku ! hahahhahahaha ^^ dok dalam kelas , bench paling last aku lepak , sorang-2 layan lagu dalam iphone . maen Fb . maen game Apps . hahahha ! tapi nota crown and bridge tetap ditangan . pergh ! rajin beb ! nak kene hafal semua term2 nih ! grrr ~ 2 jam menunggu masa utk exam , layannnnnn ~ then ade prof masuk , cakap ustaz tafseer tak dapat datang . sebab daq2 nih hantar msg kat prof tu cakap nak buat visa hari ni . HAH MEMANG ! niat dah baek , mcm ni aku dapat . SIGH SIGH SIGH ! haihhhh ! kalau aku thu mcm ni jadi , aku dah boley sambung tidur sekejap kat rumah , bangun pukul 11 pg ! grrrr ! >< sabarrrr je la ~ tggu je la dalam kelas tu sampai pukul 12 . then , bermula la test crown and bridge . 5 soalan MCQ jea ==' aku sangat lege ! hahaha ! then , lepas jawab2 sedap2 , aku boring2 , aku sambung laa maen Fb dalam iphone aku . doktor tu datang kat tempat aku , dengan baunya coffee kat mulut dye , perggghhh !!!!! automatic kepala kukebelakangkan ! hahahaha ! busuk bhaiiii . serious busuk bau coffee ! eeeii >< dya tny aku , is it allow for a student to play any mobile during the examination ? HAH sudahh !! memang sengih busuk je laa aku tadi ==' selamber nye aku jawab , no . HAHAHHAHAHA !! tapi doc , aku dah siap jawab . n maen Fb je kot ==' haishh . kamu bikin aku malu seyhh . semua orang gelakkan2 aku td . serious malu ==' pastu doc tu ambil kertas aku , oke , then u can continue b'coz it seems like you cant wait anymore . HAH ! lagi laa orang gelakkan aku ! benciiiii ><
naseb baek laaaaaaa kelas aku hanya ade perempuan . kalau ade lelaki , aku nak letak mane muka aku nii bhai ? ==' haish . pastu lepas semua hantar kertas , terus check jawapan . aku salah 2 . HAHAHHA ! careless punye pasal . tapi oke lagi kan kn ? hee :D pastu dia datang tempat aku lagi . dlm hati aku , (ape pulak dia nak niii) hahaha ! then dia cakap kat aku , u got all wrong . tapi aku tengok kertas tu bernama orang lain . aku tunjuk laa kat nama atas kertas tu , it is .... . it is not me . dia selambernye tny aku , are you .... (that name on paper) . tergeleng2 laa aku macam budak kecik . haishh ! DOCTOR , sudah2 laa nak malukan aku ...... ==' (again sigh) orang lain dah gelakkan2 aku dah . free2 je dapat malu ==' bile dah mood macam jongkang jongkit kan , ape lagi , aku skip kelas english ! padan muke ! grrrrr >< (jap , aku cakap padan muke kat sape? ) HAHAHHAA !

oke lah . malas dah nak membebel . time for dental biomaterials pulak ! doakan aku boley jawab tau ! ta na maen facebook dahhhhh . sumpah menyesal ! hahaha !

oke , chiow !

salam :)

Saturday

WishMeLuck !

hi you all !
ops ! aku bukan minah salleh na hi hi .
aku budak melayu yang beragama islam ,, so .....

Assalamualaikum semua :) hee :D

entry kali ini , aku just nak bg tahu jea ,,
first of all , sorry kpd blog aku ini , aku dah lame ta update ko . hahaha ! (tu jea kea ?) HA'AH ! :P sorry lah yea blog BudakSiMyra . aku bukan ta na update dengan entry2 baru ,, tp aku bz laa sayang . haish ! bab menulis ni aku suka ,, tp masa nya nggak ada mas . maaf yaa . (apasal tbe2 indon pulak? oke , CONFIUSED!) hahaha ! skng lg laa tade masa ,,! HUH (sighsighsigh) ! midsem dah nak mula . walaupun midsem exam baru nak mula , tp test2 kecik skng MEMANG BELAMBAK ! grrr ! aku penat dah na tengok mengadap buku 24 jam ! waaaaaa :( time skng ni pun aku curi2 jea nih . curi masa sikit . padahal lepas ni ade exm crown and bridge . haihh (againSIGH) ==' waktu mesir sekarang pukul 3.29 pagi . lg 2 jam dah na masuk subuh . exm crown and bridge pukul 12 tgh hari . relax jea aku kan ? siap berblogging lg haa ! hahahha ! aku memang gile skng . haish ! kene ubah perangai nih !!! mane perangai aku yang rajin niii !!! menghilang tbe2 dari aku pulak :( sedih ! (sob3)
kepada bloggers , sorry guys aku tak dpt na baca entries menarik korang . ta dpt na luang masa untuk bersama korang . sorry yea sayangs ! :) nnt kalau ade masa nnt , aku blogwalking oke ! :)

memandangkan aku dah na exam midsem start dari skng sampai lah 28 january ni aku cuti midsem (winter break) , korang doakan aku yea . doakan kejayaan aku kat sini . doakan kemudahan aku untuk jawab soalan2 setiap subjects ! doakan aku tenang untuk menjawab semua kertas . doakan aku yea !! heee :D sorry kalau byk sangat suruh doakan aku . tp aku tak mintak bende yang susah kan ?? heee :D korang pun boley pahala kalau doakan saudara islam sendiri . kan kan ? :) so , sama2 doakan kejayaan hidup kite bersama yea :)

satu lagi !!

memandangkan sekarang adalah musim winter , so selera makan aku bukan setakat double ,, tp berdouble-truple ! hahahaha ! selera makan aku bertambah2 ! makan sepanjang masa ! sebab ?? dah asyik lapar jea . even aku bedal nasi 2 pinggan dah , lepas sejam dah start nyanyi dah perut aku nih ! bedal satu bungkus roti buku pulak . makan dengan cheese pulak tu (serious aku suka cheese! YUMMY :D) tengah syok2 makan , tengok2 dua2 dah abes ! astaghfirullahal-'azimm !! aku makan habis satu bungkus roti tu ! oke (thats crazy appetite !) serious aku rasa diri aku dah GEMOK !!! so , di sini saya mohon ,, doakan aku jangan gemok !!!! :( ta suka ta suke !! huuu ^^ kene puasa nih ! hee :D

oke lah ,, time to study !
got to go now !
i'll miss you all .

bye .

salam :)

Thursday

MindYourOwnBusiness !

hi !
lame ta berblogging . sorry dah lame ta update entry baru . dlu BAPAK rajin tulis segala citer yang jadik kan . kalau boley na kentut pun na cerita jugak . PUN BOLEYYY ! hahahhaa ! oke oke , entry kali ni , aku just nak cerita pasal mulut-2 manusia yang ta reti nak berhenti bercakap + menyebok + mengata hal peribadi orang lain . padahal hal diri tersendiri pun tonggang langgang lagi .

HEY MINAH !

HEY MAMAT !

once again i warn u all , MIND YOUR OWN BUSINESS !

haish ! aku tak kacau hidup korang , jadi korang , PLEASE la ye , jangan kacau hidup aku . kenapa nak tahu sangat pasal hidup aku nih haa ?? TOLONG LAH OKE ! none of your business ! nak jaga aku sangat ? hah ! jage lah ! tapi mulut tu tutup ! ta payah nak cakap hal aku kat belakang . tak perlu . kalau tak puas hati ape-2 , cakap depan2 . kite selesai dua-2 . kan beres namanya tu ! ni ta , buat2 muka depan aku . HAMBOIII . ingat CANTIK sangat laa muka ko tu buat macam tu ? mulut tu , kalau laa dalam tangan aku ade cili , aku na jea CIBAI mulut ko tu . (eyh jap ! cibai ke cabai?) HAHHAHAHA ! whatever lah pape pun . satu lagi , tak payah nak perli2 aku laa . ingat aku tak tahu kea , ingat aku bodoh sangat ?

GRRR !

satu je pesanan dari aku ,
jangan sampai aku masuk campor hal korang !
rahsia korang , ingat aku tak tahu ? HAHAH ! (jht ta? LOL)
perangai korang tu , KALAU lah aku ni jahat , dah lame dah aku bawak mulut aku ni pot-pet-pot-pet kat orang lain tau ! tapi , fikir sebab nak jaga air muka hang , aku SABARKAN hati je ni tau ! sebelum nak intai cermin orang , tengok cermin sendiri tu dlu . cermin muka ko tu ! cuba tny , LAYAKKAH AKU ?? kalau terasa diri tu tak layak , duk senyap2 sudah ! kalau diri tu terasa layak sangat , cuba laa kau LAYAKKAN diri kau dlm hidup aku ni . kite tengok sape yg dapat malu nnt ! HUH !

i remind you all again !
please !
please and please !!

JAGE TEPI KAIN SENDIRI . KAIN ORANG , BIAR DIA JAGA SENDIRI .
HIDUP MASING2 TAKKAN SAMA . KORANG CORAKKAN HIDUP KORANG SENDIRI .
TAK PERLU NAK MENYEBOK NAK MENCORAKKAN HIDUP ORANG LAIN .
STAY AWAY IF IT IS NONE OF YOUR BUSINESS !
AND , againnnnnn ! MIND YOUR OWN BUSINESS !

oke , chiow !
salam !

Saturday

We'll Be A Dream :)

Do you remember the nights
We'd stay up just laughing
Smiling for hours
At anything
Remember the nights
We drove around crazy in love

When the lights go out
We'll be safe and sound
We'll take control of the world
Like it's all we have to hold on to
And we'll be a dream

Do you remember the nights
We made our way dreaming
Hoping of being
Someone big
We were so young then
We were too crazy
In love


When the lights go out
We'll be safe and sound
We'll take control of the world
Like it's all we have to hold on to
And we'll be a dream

Whoa whoa
Whoa whoa
Whoa whoa


When the lights go out
We'll be safe and sound
We'll take control of the world
Like it's all we have to hold on to
And we'll be


When the lights go out
We'll be safe and sound
We'll take control of the world
Like it's all we have to hold on to
And we'll be a dream video

Friday

Enough !

Aku takkan lagi menangis sebab kau ! cukup laa malam ni yang TERAKHIR kali ! TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA !





SEKIAN !